Print

New York University – Tisch School of the Arts, New York

Af Joakim Gregersen Quach, DAF Virksomhed 2015-16

Mit første år i USA
Mit første fantastiske år som kandidat studerende ved New York University, Tisch School of the Arts er ovre, og jeg kan se frem mod endnu et år, med nye udfordringer og en forhåbentlig vel overstået eksamen. Men inden jeg tager hul på det nye skoleår, vil jeg se tilbage på det forgående år, som har været fyldt med udfordringer, og uden tvivl har været det travleste år i mit liv.

Den første tid
De første par måneder var nok de mest oplevelsesrige og udfordrende måneder indtil nu. Da jeg ankom til New York var den første udfordring bolig. Jeg var så heldig at jeg skulle bo på den danske Bikubenfondens bolig i New York, og ville sågar få en dansk værelses kammerat at bo med. Dette gjorde overgangen blid, både i forhold til at jeg kunne undgå det glubske boligmarked, men også i forhold til at have et dansk hjem at kunne støtte sig op ad i den første tid.

Inden jeg fik set mig om og prøvet at forstå metroen i New York, gik startskuddet for uddannelsens start og det primære formål med mit ophold i USA. Her var der helt klart den største forskel på hvordan tingene foregår i New York, i forhold til Danmark. Jeg fik hurtigt ordnet de praktiske ting i forhold til studiestart på skolen, og så var det ellers bare i gang med undervisningen.

Undervisningen var utrolig intens og personlig i forhold til hvad jeg var vant til fra Aarhus Universitet. Vi blev undervidst i grupper på maks. 16 elever, som gav et helt specielt forhold til professorerne, da man kendte dem på et mere personligt niveau. Ydermere var der fuld fart på hvad der blev undervidst i, i forhold til de få timer der var skemalagt. Kort sagt; jeg har aldrig før i mit liv haft så travlt som jeg har i New York. For det første kan de skemalagte timer ligge fra kl 9 om morgenen til kl 9 om aftenen, samt i weekenden. Dette gav mig en helt anden tilgang til det at være studerende, fra at det fyldte hvad et normalt fuldtidsjob ville gøre, til at det udgjorde al den tid der er i løbet af en uge. Dette inkluderede selvfølgelig både undervisning samt lektie/projekt arbejde, hvilket vil sige at det til en hvis grad var et spørgsmål om hvor meget arbejde man selv ville lægge i det. Det var dog hurtigt naturligt for mig at bruge al min tid på skolen, da det ligesom var det man gjorde her.

New York
Den næste tid fløj afsted. Jeg sugede alt den viden og alle de indtryk jeg kunne til mig, og det gik hurtigt op for mig hvor et fantastisk miljø jeg befandt mig i. Jeg bor midt i et af verdens knudepunkter, der indeholder alt hvad man kunne ønske sig inden for mit felt, samt går på en uddannelse med forbindelser til det hele. Der var alt fra Virtual Reality værksteder i samarbejde med Samsung, til opstarts og maker events såsom World Makers Faire. Ud over uddannelsens forbindelser, er der også fællesskabet med de medstuderende som kommer fra alle verdens lande. Dette fællesskab giver både livslange venskaber, men også indsigt i kulturer og arbejdsmåder der er anderledes fra den man kender. Det er også her det gik op for mig hvilken force jeg kom med som dansk studerende, hvilket er den kritiske tilgang, både i forhold det man selv laver, men også det andre laver. Dette gør sig især gældende inden for mit felt, hvor man ofte har med brugere at gøre, og her er det vigtigt at forholde sig kritisk og ikke forelske sig i sit eget projekt, hvilket er meget nemt når man hverken får kritik fra sine professorer eller medstuderende.

World Science Festival
En stor styrke der er ved den uddannelse jeg går på er de shows der afholdes ved afslutningen af hvert semester. Her får de studerende en mulighed for at fremvise deres arbejde ved et show der er åbent for offentligheden. Dette show får utroligt mange besøgende, og giver mange forbindelser til den “virkelige” verden, både i form af jobtilbud og yderligere publicitet. Det var netop igennem vinter showet jeg fik tilbuddet om at fremvise mit projekt ved World Science Festival, som skulle afholdes i New York i sommeren 2016. Dette event, som får op til 1.3 millioner besøgende, har sidenhen givet flere kontakter og karriere muligheder, og selvfølgelig en oplevelse for livet.

Er det det værd?
Planlægningen og omkostninger der hører sammen med et studieophold er store, og især når der skal studeres i USA. Jeg stod selv ved starten med spørgsmålet om det er det værd, og jeg kan nu, et år efter, komme med svaret – Ja det er det! Jeg har fået så mange oplevelser og lært så mange ting at det ikke kan måle sig med noget andet. Ydermere er jeg sikker på at jeg har taget et kæmpe skridt personligt og karrieremæssigt i den rigtige retning.