Print

Cornell University, New York

Af Simon Nielsen, DAF Virksomhedslegat 2014-15

Jeg er netop hjemkommet efter mit studieophold på Cornell University, som blev muligt, da jeg var så privilegeret at modtage afgørende støtte fra Danmark-Amerika Fondet og Knud Højgaards Fond. Uden deres støtte havde oplevelsen sandsynligvis ikke været en realitet, og det havde på ingen måder været den samme oplevelse, da jeg ellers ville være tvunget til at bekymre mig langt mere om min finansielle situation i stedet for at fokusere på mine studier. Ligeledes har vejledningen fra Danmark-Amerika Fondet før afrejse været fremragende, og det har klart hjulpet til et fantastisk ophold. Det har helt generelt været et fantastisk år på både det personlige og faglige plan, og jeg er blevet beriget i en grad, jeg ikke turde drømme om inden afrejse.

Opholdet har budt på rigtig mange udfordringer, som uden tvivl har styrket og modnet mig. Disse udfordringer har både været akademiske og personlige. Den første tid derovre var hård – man skulle vænne og tilpasse sig til en masse nyt på en gang. Pludselig står man et ukendt sted uden at kende en sjæl, men da studierne og de sociale aktiviteter begyndte, gik det hele meget lettere. Man får let opbygget et netværk med andre studerende fra mange forskellige fakulteter enten via timer eller sociale aktiviteter. Det er rigtig vigtigt at deltage i så meget som muligt til at starte med, så man netop lærer nogle at kende, og som kan hjælpe en til at komme ind i hverdagen. Ligeledes er folk gode til at vise og fortælle, så man lærer og oplever en masse om omegnen.

De faglige udfordringer har været store, hvilket har givet et enormt udbytte. Især studieopbygningen erhelt anderledes end på Københavns Universitet. På de amerikanske universiteter er det krævet, at man deltager i undervisningen, der er ugentlige opgaver og mid-terms, som alle tæller ind i den samlede karakter, hvor vi normalt er vant til en eksamen som tæller 100%. Vægtningen af de forskellige elementer fremgår af fagbeskrivelsen – typisk vil eksamen have den tungeste post. I andre fag vil der ikke være en eksamen, men man bliver i stedet vurderet på et final-project. Generelt forventes der rigtig meget af de studerende, men professorerne giver også rigtig meget retur. Deres kompetencer og engagement er utrolig højt. De bruger rigtig meget tid på de studerende, er rigtig gode til at svare på mails, og ofte er deres dør altid åben til snak og general vejledning.

Med hensyn til fag er udvalget ufattelig stort. Jeg havde som udgangspunkt adgang til alle fakulteter, men der var dog enkelte fag, hvor jeg kun kunne få plads, hvis faget ikke blev fyldt af fakultetets egne studerende. På trods af dette lykkedes det mig at få alle de fag som jeg ønskede. Selv hvis faget er fyldt, er der stadig håb for at komme ind – ofte vil folk springe fra og andre gange udvider de holdene. Et andet råd er at snakke med professoren, som til tider giver en speciel tilladelse, da man ikke bare kan tage faget næste år som udvekslingsstuderende. Personligt fulgte jeg fag fra deres Economics Department, the Dyson School of Applied Economics and Management, Johnson School of Business Administration, the Hotel School og School of Operations Research and Information Engineering. Flere af mine fag var nogle som jeg ikke kunne have fået på Københavns Universitet, og de har alle været undervist på et højt niveau af flere anerkendte professorer. Ud over de mere traditionelle fag forsøgte jeg at prøve kræfter i mere ukendt farvand ved at følge fag på deres Financial Engeneering program hvilket var meget udfordrende men også meget lærerigt. Mit råd til nye studerende er helt klart, at starte i god tid med at undersøge mulighederne for der er rigtig mange. Derudover så er det en god ide at tilmelde sig ekstra fag, så man har mulighed for at overvære de første par forelæsninger og dermed opleve professoren og undervisningsformen, som kan variere rigtig meget. Dette giver også adgang til en mere komplet fagbeskrivelse, da det offentlige materiale til tider kan være ret begrænset. Man får på den måde bedre muligheder for også at strukturere sit semester da karakter-vægtning og eksamensform fremgår. En vigtig pointe, som jeg selv lærte på den hårde måde, er at man skal ikke være for lang tid om at beslutte sig. Jeg fulgte selv alt for mange fag i for lang tid, da jeg ikke kunne beslutte mig, hvilket tog rigtig meget tid. Da jeg
endelig fik valgt mine endelige fag, skulle der indhentes en masse. Jeg lærte af dette til mit andet semester hvilket gjorde det hele betydelig bedre.

Modsat tidligere studerende på Cornell University er det ikke længere muligt at undgå den obligatoriske sundhedsforsikring som international studerende medmindre, at man er dækket af en U.S-based, employer sponsored, group health plan. Dette er en væsentlig udgift, der bestemt skal tages højde for. Forsikringen er heldigvis meget omfattende, og man kan derfor mindske nogle af kravene til sin rejseforsikring. Den obligatoriske forsikring har dog den fordel, at hvis der skulle ske noget, er papirarbejdet minimalt.

Sidst men ikke mindst er det vigtigt også at opleve omgivelserne og kulturen i USA. Typisk arrangerer det internationale kontor rigtig mange gode ture, hvor der også er mulighed for at møde andre studerende. Ellers er der også en generel tendens til, at udvekslingsstuderende er gode til at tage på nogle ture sammen for at opleve USA.

Jeg er meget taknemmelig for, at Danmark-Amerika Fondet valgte at støtte mit ophold og yde sublim vejledning. Uden deres støtte og vejledning var opholdet aldrig blevet til den succes og specielle oplevelse, som jeg på ingen måder vil være for uden nu. Jeg vil helt klart anbefale andre studerende at tage på udveksling, og såfremt de vælger at søge til USA, så benyt de glimrende ressourcer som Danmark-Amerika Fondet stiller til rådighed.

Mange tak for jeres hjælp!

Bedste hilsner

Simon Nielsen