Print

Columbia University, New York

Af Mads Balsig Nielsen, DAF Virksomhedslegat 2014-2015

Jeg niver mig selv i armen. Et par gange om dagen. Da jeg påbegyndte ansøgningsprocessen til universitet i slutningen af 2012, var jeg drevet af drømmen om studere på en af verdens førende uddannelsesinstitutioner. Da jeg 16 måneder senere blev optaget på Management Science and Engineering på Columbia University i New York var jeg en milepæl nærmere min drøm. Den dag i dag har jeg netop færdiggjort halvandet års eventyr ved et af verdens absolut bedste universiteter. Det var en hverdag præget af alsidige akademiske udfordringer og indsigter, internationale elitestuderende og ikke mindst nogle af verdens ubetingede bedste og mest passionerede professorer og undervisere. Der hersker således næppe nogen tvivl om, at min drøm er blev til virkelighed – men kun takket være Jeres støtte.

Grundlæggende mener jeg, at det er vigtigt, at man som studerende søger den nyeste og mest innovative viden inden for sit felt og lader sig udfordre fagligt såvel som personligt. Netop dette gav Columbia University mig rig mulighed for. Udover at jeg opnå et anderledes perspektiv på min eksisterende viden, gav opholdet mig fundament for at få flere virksomhedsorienteret kompetencer, hvilket jeg ikke ville kunne opnå på et universitet i Danmark. Eksempelvis gav studiet mig en unik mulighed for at prøve kræfter af med at samarbejde med elitestuderende fra hele verden og opnå en gruppedynamik af sjælden karakter. Yderligere var undervisningsmetoderne stærkt præget af det tætte samarbejde mellem ingeniørafdelingen IEOR (Industrial Engineering and Operations Research) og Columbia Business School, hvilket affødte en enestående undervisning hvori man konstant kombinerede den forretningsmæssige skarpsindighed med den analytiske ingeniørfaglighed. I min tid ved Columbia var jeg b.la. præsident for studenterforeningen ELC, TA for uddannelsens hovedfag (Operations Consulting) og ambassadør for uddannelsen.1 Derudover modtog jeg en hæderspris alt imens jeg afsluttede med et snit på 4.08/4.

Studiet har skærpet mine kompetencer indenfor management consulting, hvilket sammen med Columbia brandet har medvirket til at jeg har lettere ved at skabe mig den karriere jeg ønsker. Efter planen starter jeg ved Qvartz i februar 2016. Målet er at udnytte det jeg har lært, samt mit internationale netværk, til at hjælpe skandinaviske virksomheder til at begå sig internationalt. På den længere bane håber jeg at mit ophold kan bane vejen for et topjob i en større international virksomhed med danske rødder.

Det kræver hårdt arbejde og viljestyrke at gå målrettet efter sine drømme. Jeg har aldrig været i tvivl om, hvad jeg ville og det har altid været lysten og aspirationen, der har drevet værket. Ikke desto mindre havde det ikke været muligt for mig, at efterleve mine drømme, uden den fornødne økonomiske opbakning. Jeg betragter det derfor som en stor succes kun at være slutte halvandet års eventyr med en gæld i omegnen af 100.000 kr. – med andre ord har Danmark-Amerika Fonden været med til gøre min store drøm om en kandidatuddannelse på et af verdens førende universiteter til virkelighed.

Mads Balsig 1